Over Kapsones

Kapsones Amsterdam gebruikt de stad als haar decor. De ontwerpen nemen je mee naar de ongekende schoonheid van de metropool Amsterdam. Inspiratie voor Kapsones vloeit voort uit gebouwen, personen en het stadse leven om ons heen. Anno 2017 staat het merk voor authentiek, fair trade en zelfstandig. Net als jij. 

De eerste bloezen van Kapsones heten; de Raphaël, de Roelof en de de Luciën, allen vernoemd naar de straat van het ontwerp. Ze bevatten een patroon dat zijn wortels heeft in de 20ste eeuw en door Kapsones op een draagbare wijze wordt gepresenteerd. Het ontwerp van de Raphaël bevindt zich in de Raphaëlkerk, de Roelof is nog steeds te zien in het Nieuwe Huis en het ontwerp van de Luciën maakt onderdeel uit van het gebouw waar de Zara winkel in de Kalverstraat in is gevestigd.

Kapsones is een initiatief van Nina van der Weiden (1989). Ze is van huis uit politicoloog maar houdt stiekem nog meer van Amsterdam en mode. Tijdens haar studententijd is ze verhuisd naar de stad en toen besloot ze dat ze hier niet meer weg gaat. Nina is Amsterdam en Amsterdam is Nina. Dit uitte zich al in 2015 toen ze haar eigen boek How to Avoid the Other Tourists - Amsterdam uitgaf waarin ze de niet gebaande paden van de stad beschrijft. Deze keer komt haar liefde voor Amsterdam tot uiting in kleding.
 


 

 

 

 

Over Kapsones

Kapsones Amsterdam gebruikt de stad als haar decor. De ontwerpen nemen je mee naar de ongekende schoonheid van de metropool Amsterdam. Inspiratie voor Kapsones vloeit voort uit gebouwen, personen en het stadse leven om ons heen. Anno 2017 staat het merk voor authentiek, fair trade en zelfstandig. Net als jij. De eerste bloezen van Kapsones heten; de Raphaël, de Roelof en de Luciën, allen vernoemd naar de straat van het ontwerp. Ze bevatten een patroon dat zijn wortels heeft in de 20e eeuw en door Kapsones op een draagbare wijze wordt gepresenteerd. Het ontwerp van de Raphaël bevindt zich in de Raphaëlkerk, de Roelof is nog steeds te zien in het Nieuwe Huis en het ontwerp van de Luciën maakt onderdeel uit van het gebouw waar de Zara winkel in de Kalverstraat in is gevestigd.

Neem contact met ons op

info@kapsonesamsterdam.com